9.2.14

Napoleonka bez pieczenia

Ciasta Agusi
 
 
Napoleonka bez pieczenia
 
 
 
5 szklanek mleka
 
1 torebka budyniu śmietankowego
 
4 żółtka
 
1 szklanka cukru
 
1 1/2 szklanki mąki
 
1 kostka masła lub margaryny
 
1 cukier waniliowy lub zapach
 
2 paczki krakersów
 
 
4 szklanki mleka zagotować z cukrem , cukrem waniliowym i masłem. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem , żółtkami , mąką i wlać do gotującego się mleka . Mieszając gotować , aż masa zgęstnieje . Połowę krakersów ułożyć na blasze posmarowanej masłem , przykryć gorącym kremem i resztą krakersów . Posypać cukrem pódrem .
 
 
Agusia :D
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz